9 dagar, Lidingöloppet och Varanger

Cirka två och en halv vecka innan jag skriver detta startade min höstsemester totalt 11 dagar, varav 9 intensiva dagar som innehöll ett Lidingölopp 30km och en vecka med fotogafi i utkanten av Arktis.

28 september kl 14.00 gick startskottet för mig på Lidingöloppet och förhoppningen var en resa i jämnt tempo och målgång ungefär tre och en halv timme senare. nu blev det inte riktigt så enkelt, det tog en bit över fyra timmar, 4.13, och en sista mil i ett mycket lågt tempo där det mer handlade om att ta sig i mål trots ben som hade fått känna på vad Lidingöterräng är. Inte tränat tillräckligt med benstyrka, något att ta med inför nästa år.

Medalj Lidingöloppet

Dagen efter Lidingöloppet var det dags att bege sig ut till Arlanda och flyga upp till norra Norge, Finnmark. Resan tog närmare 14 timmar, framme vid midnatt i Veines, Berlevåg kommune där mottagandet var sprakande med norrsken på himlen.

KartaVeines

Bilden på norrsken nedan är från följande kväll då det på nytt var klart väder och norrsken på nytt, men tyvärr inte riktigt med samma intensitet som kvällen innan.

Norrsken_Magistervatnet

Med Veines som bas för veckan tillbringades många timmar längs kusten från Veines till Berlevåg där bildskörden också blev bäst under veckan. Längs denna bit kust på cirka tre mil finns det både vilda klippformationer, stenstränder och även fina sandstränder där Sandfjorden är helt magnifik.

131003_01047

 

Nära Kjölnes

Ett par turer upp på fjället blev det också, mot Båtsfjord och Syltefjord, nu är fjällen här inte höga och för de fotoplatser som besöktes var det inte heller svårtillgängligt eftersom det fanns bilväg över fjället. Det speciella med fjället här är att man i princip är på kalfjället bara man passerat strandlinjen. I viss mån finns det lite vegetation på sina håll, främst björk och vide, men i övrigt är det kalt.

Fjällsjö Björk

Västra delen av Varangerhalvön i Finnmark, Norge har mycket att erbjuda fotomässigt och den här resan skrapade bara lite på ytan, det finns definitivt anledning att återvända om möjligheten ges. Mersmak.

1 reaktion till “9 dagar, Lidingöloppet och Varanger”

  1. God Fortsättning Fredrik!
    Hoppas att 2014 bjuder på många spännande och fina bildupplevelser.

    Härliga bilder du har här på din sida, mycket fina bilder att botanisera bland.
    Med vänlig hälsning Christer K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *